Mevzuatım
logo
Giriş Yapınız

MEVZUATİM

04.02.2015 5694983 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

T.C.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Hukuk Müşavirliği

Sayı : 11985113/010.03

Konu : Yönetmelikler

Tasarruflu Yazılar 1

04.02.2015 / 5694983

BAKANLIK MAKAMINA

3/6/2011 tarihli ve 640 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 18 ve 34 üncü maddeleri dayanak alınarak hazırlanan "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Yönetmeliği" ve genel gerekçesi ile 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 34 üncü maddesi dayanak alınarak hazırlanan "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", eki liste, genel gerekçesi ve karşılaştırma cetveli ilişikte sunulmaktadır.

Söz konusu Yönetmeliklerin yürürlüğe konulmasını takdir ve tensiplerine arz ederim.

Suavi ÖNAL

I. Hukuk Müşaviri

Uygun görüşle arz ederim.

...../...../2015

Ziya ALTUNYALDIZ

Müsteşar

OLUR

...../...../2015

Nurettin CANİKLİ

Bakan

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – Bakanlık Makamının 21/2/2012 tarihli onayı ile yürürlüğe giren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Çalışma Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (h) bendi eklenmiştir.

“h) Hukuk Birimleri: Hukuk Grup Başkanlıkları ile Hukuk Bürolarını,

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Şubeler” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve Hukuk Birimleri” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi yürürlükten kaldırılmış ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Muhakemat hizmetleri; Bölge Müdürlüklerinde Hukuk Grup Başkanlıkları, Gümrük Müdürlüklerinde Hukuk Büroları tarafından yerine getirilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasına (ç) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (d) bendi eklenmiş ve mevcut (d) bendi (e) bendi olarak teselsül ettirilmiştir.

“d) Kesinleşen amme alacaklarının, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde tahsilini temin etmek üzere gerekli haciz ve tahsilat işlemlerini yapmak.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin İkinci Kısım Dördüncü Bölüm başlığı “Müdürlükler ve Hukuk Birimlerinin Görevleri” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (hh) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“hh) Hukuk Birimleri ve Hazine Avukatlarınca takip edilemeyen adli ve idari davalar ile icra ve iflas dosyalarını takip etmek, bu davalara ilişkin tüm işlemleri kanun ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmek.

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğe 29 uncu maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki maddeler eklenmiştir.

“Hukuk Birimleri

MADDE 29/A – (1) Bölge Müdürlüklerinde Hukuk Grup Başkanlıkları, Yönetmelik eki listede belirtilen gümrük müdürlüklerinde Hukuk Büroları kurulur.

(2) Hukuk Grup Başkanlıkları ile Hukuk Bürolarının görev ve yetki alanı Yönetmelik eki listede belirtilen illerin coğrafi sınırıdır.

(3) Hukuk Birimlerinin görevleri şunlardır:

a) Yönetmelik eki listede görev ve yetki alanı olarak belirtilen illerde açılan; Bakanlığın taraf olduğu veya talep halinde il müdürlüklerinin iş ve işlemleri nedeniyle Valiliğin taraf olduğu adlî ve idarî davalarda, tahkim yargılamasında, icra ve iflas takip işlemlerinde Bakanlığı temsil etmek, dava, icra ve iflas dosyalarını takip etmek, anlaşmazlıkları önleyici hukuki tedbirleri zamanında almak.

b) 6183 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan icra ve iflas takip işlemlerini, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu ve bu Kanuna dair ikincil mevzuat hükümleri uyarınca yerine getirmek.

c) Takip ettikleri dosyaları öncelikle zamanaşımı yönünden inceleyerek gerekli önlemleri zamanında almak, gerekli bilgi ve belgeyi ilgili merkez ve taşra biriminden istemek, dava, icra ve iflas takiplerinin zamanında görevli ve yetkili merciler nezdinde açılmasını sağlamak, takip etmek ve sonuçlandırmak.

ç) Mahkeme kararlarını ve müzekkerelerini, ivedilikle ilgili birimlere göndererek gereğinin yerine getirilmesini sağlamak.

d) İlama bağlı borçları ödenmek üzere Bölge Müdürlüğüne veya ilgili Müdürlüğe intikal ettirmek.

e) Takip ettikleri dava, icra ve iflas dosyaları ile ilgili evrakı düzenli bir şekilde dosyalayıp arşivlemek ve bu dosyalara ilişkin yazı işleri ve adli kalem işlemlerini yerine getirmek.

f) İlama bağlı alacakları zamanaşımı sürelerine riayet ederek ivedilikle tahsil etmek, icra ve iflas takip işlemlerini 2004 sayılı Kanuna uygun olarak yerine getirmek.

g) Görevlendirilen Hukuk Birimi Personeli vasıtasıyla mahkeme harç ve giderlerinin ödenmesini sağlamak.

ğ) Kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve avukatlık meslek kuralları gereğince yapılması gereken diğer mesleki görevleri yapmak.

h) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.”

Hukuk Grup Başkanlığı

MADDE 29/B – (1) Hukuk Grup Başkanlığı; Hukuk Grup Başkanı, Avukatlar ve Hukuk Birimi Personelinden oluşur.

(2) Hukuk Grup Başkanlıklarında çalışan Avukatlardan biri, Bölge Müdürünün teklifi ve I. Hukuk Müşavirinin onayı ile Hukuk Grup Başkanı olarak görevlendirilir. Ancak, Hukuk Grup Başkanının izin, rapor veya geçici görev vb. nedenlerle görevi başında bulunmadığı durumlarda; Bölge Müdürü, Avukatlardan birine Hukuk Grup Başkanı yetkisi verir.

Hukuk Bürosu

MADDE 29/C- (1) Hukuk Bürosu; Koordinatör Avukat, Avukatlar ve Hukuk Birimi Personelinden oluşur.

(2) Hukuk Bürosunda çalışan Avukatlardan biri, Hukuk Grup Başkanının teklifi ve Bölge Müdürünün onayı ile Koordinatör Avukat olarak tayin edilir. Ancak, Koordinatör Avukatın izin, rapor veya geçici görev vb. nedenlerle görevi başında bulunmadığı durumlarda; Hukuk Grup Başkanı, Avukatlardan birine Koordinatör Avukat yetkisi verir.”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin İkinci Kısım Altıncı Bölüm başlığı “Müdürler, Hukuk Grup Başkanı, Gümrük Müdür Yardımcısı ve Bölge Amiri” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğe 36 ncı maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Hukuk Grup Başkanının görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 36/A – (1) Hukuk Grup Başkanı, Hukuk Grup Başkanlığının idari yönetiminden ve Hukuk Birimlerinin muhakemat hizmetlerinin koordinasyonundan sorumludur.

(2) Hukuk Grup Başkanının görevleri şunlardır:

a) Hukuk Grup Başkanlığını sevk ve idare etmek.

b) Hukuk Grup Başkanlığında görev yapan Avukatlar arasında işbölümü ve koordinasyonu sağlamak.

c) Takip edilecek dosyaların avukatlara tevziini yaparak safahat ve sonuçları hakkında bilgi almak.

ç) Hukuk Grup Başkanlığında görev yapan Hukuk Birimi Personelinin görevlerini süresinde, eksiksiz ve mevzuata uygun olarak yapmalarını sağlamak ve bunun için gerekli önlemleri almak.

d) Dava, icra ve iflas takip işlemleri hakkında Hukuk Müşavirliğine, Bölge Müdürlüğü ve bağlı müdürlüklere, adli mercilere, Maliye Bakanlığı Muhakemat Müdürlükleri ve Mal Müdürlüklerine gönderilen idari mahiyetteki yazıları Bölge Müdürü adına imzalamak.

e) Mahkeme kararlarını ve müzekkerelerini, ivedilikle ilgili birimlere göndererek gereğinin yerine getirilmesini sağlamak.

f) İlama bağlı borçları ödenmek üzere ve ilgisine göre Hukuk Müşavirliği, Bölge Müdürlüğü, ilgili Müdürlük veya birimlere intikal ettirmek.

g) İlama bağlı alacakları zamanaşımı sürelerine riayet ederek ivedilikle tahsil etmek/ettirmek, icra ve iflas takip işlemlerini 2004 sayılı Kanuna uygun olarak yerine getirmek veya yerine getirilmesini sağlamak.

ğ) Hukuk Grup Başkanlığında görevli Hukuk Birimi Personelinden birinin Bölge Müdürlüğü onayı ile Harcama Yetkilisi Mutemedi olarak atanmasını ve söz konusu personel vasıtasıyla mahkeme harç ve giderlerinin ödenmesini sağlamak.

h) Dava açılmasından, bunlardan yargı veya icra mercilerine intikal etmiş olanların takiplerinden veya davalarda verilen kararlara karşı kanun yollarına gidilmesinden, alacakların tahsilinden vazgeçilmesine ilişkin tekliflerin yetkisi dahilinde olanlarını onaylamak, yetkisi dışındakileri yetkili amirlerin onayına sunmak.

ı) Memuriyet mahalli dışında takip edilmesi gerekli dava, icra ve iflas takip işlemlerine ilişkin geçici görevlendirme yazılarını Bölge Müdürünün onayına sunmak.

i) Hukuki destek vermek üzere toplantılara katılmak.

j) Davaların takibi aşamasında tereddüt edilen konularda Hukuk Müşavirliği ile yazışma yapmak.

k) Yıl sonunda hazırladıkları faaliyet raporları ile emsal niteliğindeki kesinleşmiş mahkeme kararlarını Hukuk Müşavirliğine göndermek.

l) Kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve avukatlık meslek kuralları gereğince yapılması gereken diğer mesleki görevleri yapmak.

m) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

(3) Hukuk Grup Başkanı, muhakemat hizmetleri yönünden I. Hukuk Müşavirine, idari yönden Bölge Müdürüne karşı sorumludur.

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin İkinci Kısım Yedinci Bölüm başlığına “Kısım Amiri” ibaresinden sonra gelmek üzere “Koordinatör Avukat, Avukat ve Hukuk Birimi Personeli,” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 13 - Aynı Yönetmeliğe 38 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki maddeler eklenmiştir.

Koordinatör Avukatın görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 38/A – (1) Koordinatör Avukat, Hukuk Bürosunun idari yönetiminden sorumludur.

(2) Koordinatör Avukatın görevleri şunlardır:

a) Hukuk Bürosunu sevk ve idare etmek.

b) Hukuk Bürosunda görev yapan Avukatlar arasında işbölümü ve koordinasyonu sağlamak.

c) Takip edilecek dosyaların avukatlara tevziini yaparak safahat ve sonuçları hakkında bilgi almak.

ç) Hukuk Bürosunda görev yapan Hukuk Birimi Personelinin görevlerini süresinde, eksiksiz ve mevzuata uygun olarak yapmalarını sağlamak ve bunun için gerekli önlemleri almak.

d) Dava, icra ve iflas takip işlemleri hakkında Hukuk Müşavirliğine, Bölge Müdürlüğü ve müdürlüklere, adli mercilere, Maliye Bakanlığı Muhakemat Müdürlükleri ve Mal Müdürlüklerine gönderilen idari mahiyetteki yazıları Bölge Müdürü adına imzalamak.

e) Mahkeme kararlarını ve müzekkerelerini, ivedilikle ilgili birimlere göndererek gereğinin yerine getirilmesini sağlamak.

f) İlama bağlı borçları ödenmek üzere ve ilgisine göre Hukuk Müşavirliği, Bölge Müdürlüğü, ilgili Müdürlük veya birimlere intikal ettirmek.

g) İlama bağlı alacakları zamanaşımı sürelerine riayet ederek ivedilikle tahsil etmek/ettirmek, icra ve iflas takip işlemlerini mevzuata uygun olarak yerine getirmek veya yerine getirilmesini sağlamak.

ğ) Hukuk Bürosunda görevli Hukuk Birimi Personelinden birinin Bölge Müdürlüğü onayı ile Harcama Yetkilisi Mutemedi olarak atanmasını ve söz konusu personel vasıtasıyla mahkeme harç ve giderlerinin ödenmesini sağlamak.

h) Dava açılmasından, bunlardan yargı veya icra mercilerine intikal etmiş olanların takiplerinden veya davalarda verilen kararlara karşı kanun yollarına gidilmesinden, alacakların tahsilinden vazgeçilmesine ilişkin tekliflerin yetkisi dahilinde olanlarını onaylamak, yetkisi dışındakileri yetkili amirlerin onayına sunmak.

ı) Memuriyet mahalli dışında takip edilmesi gerekli dava, icra ve iflas takip işlemlerine ilişkin geçici görevlendirme yazılarını Bölge Müdürünün onayına sunmak.

i) Hukuki destek vermek üzere toplantılara katılmak.

j) Davaların takibi aşamasında tereddüt edilen konularda Hukuk Müşavirliği ile yazışma yapmak.

k) Yıl sonunda hazırladıkları faaliyet raporları ile emsal niteliğindeki kesinleşmiş mahkeme kararlarını Hukuk Müşavirliğine göndermek.

l) Kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve avukatlık meslek kuralları gereğince yapılması gereken diğer mesleki görevleri yapmak.

m) Gümrük Müdürü/Hukuk Grup Başkanı tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

(3) Koordinatör Avukat muhakemat hizmetleri yönünden Hukuk Grup Başkanına, idari yönden Gümrük Müdürü ve Bölge Müdürüne karşı sorumludur.

Avukatın görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 38/B – (1) Hukuk Birimlerinde çalışan Avukatların görev ve yetkileri şunlardır:

a) Takip ettikleri dosyaları, öncelikle zamanaşımı yönünden inceleyerek gerekli önlemleri zamanında almak, gerekli bilgi ve belgeleri ilgili merkez veya taşra biriminden istemek, dava, icra ve iflas takiplerinin zamanında görevli ve yetkili merciler nezdinde açılmasını sağlamak.

b) Mahkeme kararlarını ve müzekkerelerini, ivedilikle ilgili birimlere göndererek gereğinin yerine getirilmesini sağlamak.

c) Dava açılmasından, bunlardan yargı veya icra mercilerine intikal etmiş olanların takiplerinden veya davalarda verilen kararlara karşı kanun yollarına gidilmesinden, alacakların tahsilinden vazgeçilmesine ilişkin teklifleri yetkili amirlerin onayına sunmak.

ç) Görevlendirildiği dava, icra ve iflas takiplerini mevzuat hükümlerine uygun şekilde takip etmek, iş durumu, görev gereklilikleri, mesleki mazeretler ve benzeri nedenlerin gerektirdiği hallerde diğer Avukatlar ile mesleki yardımlaşmada bulunmak.

d) Hukuk Grup Başkanı/Koordinatör Avukat tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

(2) Davanın, icra ve iflas takibinin tevdi edilen Avukat tarafından sonuçlandırılması esastır. Ancak, devir zorunluluğu doğarsa, Hukuk Grup Başkanı/Koordinatör Avukat tarafından devir gerekçesi belirtilmek suretiyle, davanın, icra ve iflas takibinin yürütülmesi veya sonuçlandırılması başka bir Avukata verilebilir.

(3) Avukatlar, kendilerine tevdi edilen dava, icra ve iflas takiplerine ilişkin olarak, adli mercilere hitaben yazılan ve idari mahiyetteki yazılar dışında kalan yazışmalar ile ilamın ifasına yönelik olarak üçüncü kişilere yapılacak yazışmaları Bakanlık vekili olarak imzalamaya yetkilidirler.

(4) Avukatlar, 6183 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan ve 2004 sayılı Kanun hükümlerine göre yürütülen icra ve iflas takip işlemleri ile görevli ve yetkilidirler.

(5) Avukatlar, bu Yönetmelik ile kendilerine verilen görevlerin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesinden muhakemat hizmetleri yönünden Koordinatör Avukata ve Hukuk Grup Başkanına, idari yönden Gümrük Müdürü ve Bölge Müdürüne karşı sorumludurlar.

Hukuk Birimi Personelinin görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 38/C- (1) Hukuk Birimi Personelinin görev, yetkileri ve sorumlulukları şunlardır:

a) Hukuk Grup Başkanı/Koordinatör Avukat tarafından işin niteliğine uygun olarak yapılan işbölümü gereğince kendisine verilen görevleri yapmak.

b) Hukuk Birimine tebliğ için getirilen evrakı teslim alıp tebellüğ etmek, ilgili defterlere kaydederek Elektronik Belge Yönetim Sisteminde (EBYS) kaydedilmesi için zamanında gerekli işlemleri yapmak.

c) Hukuk Birimine intikal eden dava, icra ve iflas takip işlemlerine ilişkin evrakı zamanında Avukatlara sunmak ve gerektiğinde bilgi vermek.

ç) Dava, icra ve iflas takip evrakını, gereken dikkat ve özeni göstererek düzenli bir şekilde dosyalayıp arşivlemek, Hukuk Bilgi Sistemine gerekli kayıt işlemlerini yapmak.

d) Talep edilen evrak veya dosyayı zamanında ilgili Avukata teslim etmek,

e) Dava, icra ve iflas takipleri ile ilgili masrafları karşılamak ve ilgili evrakı alıp avans kapatma işlemlerini zamanında yerine getirmek.

f) Hukuk Grup Başkanı/Koordinatör Avukat ve Avukatlar tarafından verilen benzeri işleri yapmak.

(2) Hukuk Birimi Personeli, bu Yönetmelik ile kendilerine verilen görevlerin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesinden Hukuk Grup Başkanına/Koordinatör Avukata, Avukatlara ve amirlerine karşı sorumludurlar.”

MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “diğer” ibaresi bent metninden çıkarılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde; Bölge Müdürlüklerinde Hukuk Grup Başkanlıkları ve Yönetmelik eki listede belirtilen gümrük müdürlüklerinde Hukuk Büroları faaliyete geçirilir

(2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte, hukuk işleri şubeleri ve servislerince takip edilen dava, icra ve iflas takiplerine ilişkin derdest dosyalar, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde ilgili Hukuk Grup Başkanlığına veya Hukuk Bürosuna devredilir. Devir tarihine kadar, dava, icra ve iflas takipleri hukuk işleri şubeleri ve servislerince yürütülür. Bölge müdürlükleri ve gümrük müdürlüklerince devir işlemleri nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarına karşı gerekli önlemler alınır.

MADDE 15 – Bu Yönetmelik Bakanın onayı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 16 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı yürütür.

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

HUKUK BÜROSU

YETKİ ALANI

BATI AKDENİZ

BATI AKDENİZ HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

ANTALYA, BURDUR, ISPARTA

DOĞU AKDENİZ

DOĞU AKDENİZ HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

HATAY, OSMANİYE

ORTA AKDENİZ

ORTA AKDENİZ HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

MERSİN, NİĞDE

-

ADANA HUKUK BÜROSU

(ADANA G.M. )

ADANA

BATI MARMARA

BATI MARMARA

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE

DOĞU MARMARA

DOĞU MARMARA

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

KOCAELİ

-

SAKARYA HUKUK BÜROSU

(SAKARYA G.M.)

SAKARYA, ZONGULDAK, KARABÜK, BARTIN, BOLU, DÜZCE

DOĞU KARADENİZ

DOĞU KARADENİZ

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

TRABZON, GÜMÜŞHANE, BAYBURT, GİRESUN, ERZİNCAN

ORTA KARADENİZ

ORTA KARADENİZ

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

SAMSUN, ÇORUM, AMASYA, TOKAT, KASTAMONU, SİNOP, ORDU

ORTA ANADOLU

ORTA ANADOLU

HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

ANKARA, KIRIKKALE, ÇANKIRI

-

KONYA HUKUK BÜROSU

(KONYA G.M.)

KONYA, KARAMAN, AKSARAY

-

KAYSERİ HUKUK BÜROSU

(KAYSERİ G.M.)

KAYSERİ, NEVŞEHİR, KIRŞEHİR, YOZGAT

İSTANBUL

İSTANBUL HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

İSTANBUL

TRAKYA

TRAKYA HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

EDİRNE, KIRKLARELİ

ULUDAĞ

ULUDAĞ HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

BURSA, YALOVA, BALIKESİR

-

ESKİŞEHİR HUKUK BÜROSU

(ESKİŞEHİR G.M.)

ESKİŞEHİR, BİLECİK, KÜTAHYA

EGE

EGE HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

İZMİR, MANİSA, AYDIN

GAP

GAP HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

GAZİANTEP, ADIYAMAN, KİLİS

-

ŞANLIURFA HUKUK BÜROSU

(ŞANLIURFA G.M.)

ŞANLIURFA

İPEKYOLU

İPEKYOLU HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

ŞIRNAK

-

MARDİN HUKUK BÜROSU

(MARDİN G.M.)

MARDİN

-

DİYARBAKIR HUKUK BÜROSU

(DİYARBAKIR G.M.)

DİYARBAKIR, BATMAN, SİİRT

DOĞU ANADOLU

DOĞU ANADOLU HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

VAN, BİTLİS, MUŞ, HAKKARİ

FIRAT

FIRAT HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

MALATYA, ELAZIĞ, TUNCELİ, BİNGÖL

-

KAHRAMANMARAŞ HUKUK BÜROSU

(KAHRAMANMARAŞ G.M.)

KAHRAMANMARAŞ

-

SİVAS HUKUK BÜROSU

(SİVAS G.M.)

SİVAS

PAMUKKALE

PAMUKKALE HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

DENİZLİ, UŞAK, AFYONKARAHİSAR

-

MUĞLA HUKUK BÜROSU

(MİLAS HAVALANI G.M.)

MUĞLA

GÜRBULAK

GÜRBULAK HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

AĞRI, KARS, IĞDIR

-

ERZURUM HUKUK BÜROSU

(ERZURUM G.M.)

ERZURUM

KAÇKAR

KAÇKAR HUKUK GRUP BAŞKANLIĞI

-

ARTVİN, ARDAHAN

-

RİZE HUKUK BÜROSU

(RİZE G.M.)

RİZE

TOPLAM

19

13

81